Singapore: imaginea celui mai aglomerat port din lume

Home « Turism « Porturi

Dacă nu ai vizitat până acum Portul Singapore, cu siguranță ar trebui să îl adaugi pe lista cu locuri pe care trebuie să le vizitezi. Mărimea ambarcațiunilor și aerul impunător oferite de acesta sunt doar câteva dintre motivele care te-ar tenta să mergi până aproape de capătul lumii.

Iar, odată ce ai ajuns acolo, fii sigur că îți vei prelungi vacanța, măcar cu două sau trei zile. Portul Singapore este unul dintre acele destinații în care, indiferent de câte ori ai fost, ajungi să fii impresionat de facilitățile de acostare, spiritul viu al localnicilor, de ambarcațiunile dominante prin mărime și tonaj și de stilul de transbordare.

În acest port vei întâlni nu doar ambarcațiuni de lux, ci și nave de tranzit naționale și internaționale. Asta pentru că portul se angajează în activități vitale în ceea ce privește transbordarea mărfurilor în mod eficient și rapid, pentru ca ambarcațiunea să ajungă la destinația finală. Motiv pentru care Portul Singapore este este unul dintre cele mai credibile și apreciate porturi ale lumii.

Singapore se află acum pe locul al doilea în lume, după portul Shanghai, în ceea ce privește tonajul de marfă tranzitat, până în anul 2005, el ajungând să numere peste 400 de milioane de tone de marfă. Portul este lider pe piață chiar și în aspectul containerelor, acesta fiind vizitat, până anul trecut, de peste 30 de milioane de containere.

Locaţia este, de asemenea, binecunoscută ca lider în alimentația internaţională primind numeroase premii și distincții internaționale de la societăți și institute marine de specialitate. Două dintre cele mai impunătoare premii pe care le deține Portul din Singapore sunt „cel mai bun port operator din lume“ și „cel mai bun terminal de containere“. Ambele premii au fost obținute în anul 2011.

Trebuie să mai ştiţi că portul din Singapore încearcă să revitalizeze industria maritimă din Asia, concurând împotriva chinezilor, coreenilor și japonezilor. În plus, acesta a dominat industria marină din Asia de Vest în sectorul transport maritim.

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: marineinsight.com

Publicat in: iunie 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement