Spune-mi unde acostezi, ca să-ți spun cât plătești (galerie foto)

Home « Turism « Porturi

Când spunem yachturi și porturi de lux, multora ne zboară gândul la Monaco. Ei bine, pentru că și echipa Nautica s-a regăsit în această categorie, am încropit un top cu unele din cele mai scumpe și exclusiviste porturi de lux.

Și iată că, în ciuda luxului și opulenței afișate, Monaco nu e nici pe departe printre primele porturi de lux din lume. Locația ocupă doar locul 11 în topul porturilor de lux, fiind învinsă în clasament de Croația și Franța.

Cel mai scump și exclusivist port din lume se află în Marea Mediterană, iar cele mai apreciate porturi de lux, pentru multitudinea de yacht-uri de ultimă generație, are Italia. Taxele de acostare percepute în aceste porturi de lux, în plin sezon estival, sunt puțin mai piperate... Motiv pentru care le-am adunat mai jos doar pe cele care nu scad sub 1.000 de euro pe zi.

1. Marina Grande la Capri din Marea Mediterană - 2.585 de euro pe zi, în iulie şi august.

Este construit pe malul insulei Capri Italia și este o adevărată atracție turistică pentru milionari. De-a lungul digului există două docuri amenajate cu cafenele și restaurante de lux, majoritatea având terasele cu vedere spre mare.

2. Porto Cervo în Sardinia - cu 2.574 de euro pe zi

Este o stațiune situată în nordul litoralului italian, din Sardinia. Portul se află pe Costa Smeralda, zonă cunoscută drept locul de refugiu al VIP-urilor, pe timp de vară. El a fost creat de prințul Karim Aga Khan, iar orașul din care face parte, numit tot Porto Cervo, are o populaţie rezidentă de mai puţin de 200 de locuitori.

3. Marina di Portofino, pe coasta Amalfi - cu 2.100 de euro pe zi

Se află în Provincia Genova, din Italia. Are o formă rotundă și este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai aglomerate și frumoase porturi mediteraneene. Este o adevărată splendoare care merită vizitată, în cazul în care îți petreci vacanța în Italia.

4. Puerto Banus José din Marbella pe Costa del Sol - 2.069 euro pe zi

Cunoscut și sub numele de Puerto Banus, este situat în zona Nueva Andalucía, la sud-vest de Marbella, Spania, pe Costa del Sol. A fost construit în 1970 de José Banus, un dezvoltator imobiliar local, ca un port de lux și complex comercial. Cu un stil arhitectural mediteranean, el a devenit, de-a lungul vremii, unul dintre cele mai mari centre de divertisment din Costa del Sol, cu cinci milioane de vizitatori pe an.

5. Ibiza Magna - la 1,643 de euro pe zi

Ibiza Magna este situat în inima oraşului. Are 12 locuri de acostare pentru yachturi de lux, de peste 60 de metri, și este al cincilea cel mai scump port din lume, conform unui studiu efectuat de Engel & Yachting Vogel.

6. Port Marina Camille, în Golfe Juan - 1.100 de euro pe zi

Este un port foarte popular de pe Coasta de Azur, situat în partea de est a Golfului și folosit adesea de VIP-urile care vin la Cannes. Are dane pe chei fixe sau plutitoare, cu o capacitate de până la 833 de bărci, cu dimensiuni între șase și 75 metri lungime.

7. Port Vell Marina, Barcelona - 1.084 de euro pe zi.

Este una dintre destinaţiile de top pentru superyachturile de lux care acostează aici. Se află în inima oraşului cosmopolit Barcelona și a primit, în 2011, titlul de „City Beach de top“ de la National Geographic. Portul se află acum în plină dezvoltare, urmând să se construiască, până în toamna lui 2012, un număr de150 de dane cu servicii complete pentru yachturi de lux, de viteză și cu vele, care ating o lungime maximă de 180 de metri.

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: flickriver.com

Publicat in: iunie 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement