Top 5 Porturi uriașe în lume (foto)

Home « Turism « Porturi

Sunt mari, spectaculoase și tocmai bune de exploatat turistic. Sunt porturile uriașe ale lumii, care atrag anual milioane de turiști prin aspectul lor colosal, prin aerul impunător al ambarcațiunilor de lux, care ancorează aici. Tentat să vezi cum arată și care sunt cele mai atractive și impunătoare porturi ale lumii? Atunci, cască bine ochii! Urmează o înșiruire scurtă, dar de mare efect!

Ca o mică introducere, capacitatea de descărcare este măsurată în TEU (standardul ISO pentru un container). Bazat pe această unitate de calcul, am descoperit că mai toate porturile pe care le vom enumera sunt dintr-o singură țară: China.

1. Shanghai (China): Cu un total de cinci zone de lucru, portul Shanghai este cel mai mare port din lume, depășind portul Singapore. Într-un singur an, portul a gestionat nu mai puțin de 29 milioane TEU. Are o mare activitate economică în zona Yangtze River, care a ajutat foarte mult la dezvoltarea economică a regiunilor Zhejiang, Jiangsu şi Henan.

2. Ningbo-Zhoushan (China): este un fel de societate cooperativă, întrucât realizează încă din 2006 o colaborare prosperă între porturile Ningbo şi Zhoushan. Portul Ningbo-Zhoushan este al doilea cel mai mare port marin din lume. Având o activitate navală pe trei râuri - Yangtze, Yong şi Qaintang -, portul aduce un profit uriaș destinat dezvoltării sale. Până în 2014 se preconizează construirea unui nou terminal, Dapukuo Jintang, format din cinci dane.

3. Singapore (Singapore): Este al treilea ca mărime din lume, iar din punct de vedere economic joacă un rol foarte important în dezvoltarea vânzărilor cu amănuntul pe piața de re-export. Portul Singapore menține legătura cu 600 de porturi răspândite în mai mult de 100 de ţări. În ceea ce priveşte manipularea, portul se ocupă de o cincime din containerele comercializate la nivel mondial şi este responsabil pentru tranzitul de aproape 50% din oferta mondială de petrol brut.

4. Tianjin (China): Situat la Haihe River, portul Tianjin este conectat la peste 400 de porturi din aproape 200 de ţări din întreaga lume. O cifră care se aşteaptă să crească în următorii patru ani.

5. Qingdao (China): Cu o deschidere spre Marea Galbenă şi situat în Peninsula Shandong, portul Qingdao se întrece în mărime cu Japonia şi Coreea de Sud, liderii mondiali în afaceri de construcţii navale. Este un port natural şi are conectivitate cu peste 450 de porturi din peste 130 de țări.

Iar dacă ai ajuns până aici și nu ai zis încă „Oau!“, te așteaptă galeria foto de mai jos. Imaginile spectaculoase te vor face să-ți dorești o mini-vacanță în măcar unul dintre porturile enumerate mai sus. Așa că, enjoy!

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: marineinsight.com

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement