Bucătăria mediteraneană din centrul Bucureștiului

Home « Turism « Restaurante

„Poate cel mai apreciat restaurant mediteraneean din București“ este cartea de vizită a restaurantului Mesogios situat pe strada Jean Louis Calderon, nu departe de Universitate. Ce oferă inedit acest restaurant? Vă spunem noi!

În casa veche de culoare bej unde se află renumitul restaurant cu specific mediteranean, te întâmpină la intrare vitrina frigorifică cu peștele sau fructele de mare pe care dorești să le savurezi, în ce variantă alegi tu, prăjit, copt sau fiert. De câte ori ați avut posibilitatea să faceți o asemenea alegere?

În meniu există câteva gustări, salate și supe, dar și desert. Însă, în general, clienții vin aici ca să-și aleagă din galantarul cu gheață caracatița, creveții, calamarii sau soiul de pește favorit. Acestea sunt cântărite și apoi gătite pe loc, numai pentru tine, prețul variind în funcție de cantitatea de pește pe care o dorești să fie gătită.

În ceea ce privește prețurile, Mesogios este un restaurant scump. Aceste prețuri se datorează faptului că ingredientele sunt proaspete și transportate săptămânal din Grecia. Cu toate acestea locul este mai mereu plin și fără rezervare este posibil să nu găsești o masă liberă seara.

Starter-ul conține salată verde, tahini, tsatsiki, tarama, măsline verzi și brânză feta, toate acestea însumând o porție pentru o persoană, la prețul de 18,90 lei. Supa Mesogios cu pește, scoici, creveți și diverse legume poate fi o alegere potrivită, dacă vă nimeriți în jurul orei prânzului.

Cel mai ieftin pește per sută de grame la Mesogios costă 10 lei, specialitate red snapper, care se pregătește la grătar, cu sos de lămâie și ulei de măsline, iar cel mai scump, somonul, 49.40 lei, potrivit pentru grătar sau fiert cu un sos special.

Fructele de mare sunt pe alese, cu o varietate impresionată de creveți, scoici, crabi sau cozi de homari, toate pregătite după rețete grecești autentice. Lista de vinuri este generoasă și se pot consuma atât vinuri românești pentru toate buzunarele, dar și vinuri grecești foarte bune, însă destul de scumpe.

Restaurantul Mesogios este un loc potrivit pentru o masă de familie sau cu prietenii, datorită spațiului generos, unde există posibilitatea de a sta cu încă 10 persoane la masă. Mesele de două persoane sunt ideale pentru o cină romantică, iar locația și meniul pot fi catalogate ușor ca expat-friendly.

Autor: Oana Vasiliu

Sursa foto: mesogios.ro

Publicat in: august 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement