Guam, o altă lume

Home « Turism « Trasee

Oamenii se întreabă uneori de ce ar alege să trăiască în Guam... Ei bine, este greu de explicat. Trebuie să fi fost acolo și să fi simțit ce înseamnă cu adevărat Insula Guam pentru a înțelege. Odată ce ai trăit, fie și câteva zile, pe insula tropicală, vei începe să vezi o altă latură a lumii. Vei cunoaște libertatea totală și puterea naturii înconjurătoare. Pentru a-ți face o fărâmă de idee despre ce înseamnă Guam în ochii turiștilor care au pășit pe pământul arhipelagului Marianelor, am adunat câteva impresii și informații despre acest colț parcă rupt de realitate.

Ca o introducere scurtă a locației și poziționării sale, vă spunem doar atât – Guam este o insulă situată în vestul Oceanului Pacific și la nord de Groapa Marianelor. Se află în administrarea Statelor Unite ale Americii și este cea mai mare insulă din arhipelagul Marianelor, din Micronezia. Întinsă pe 500 kmp, insula este bogată în partea sudică în pajiști și păduri, iar în partea nordică deține un întreg platou coralifer și recife de corali.

Aventură spre „Marele necunoscut”

Nu mulți se aventurează spre o astfel de destinație, din pricina drumului anevoios și a costului transportului. De pe continentul american, până în vestul insulei Guam, traversezi peste 112 kilometri cu avionul. Chiar dacă traseul nu este lung, având aceiași kilometri ca între Costa Brava și Barcelona, mulți evită excursia de teama zborului spre „Marele necunoscut”. Este o expresie uzuală, care s-a întipărit în mințile turiștilor, din cauza zonei neexplorate de agențiile de turism și a numărului mic de vizitatori care pășesc anual pe această insulă.

Transportul nu se poate face doar cu avionul, ci și cu vaporul. De fapt, primul transport către Guam s-a făcut cu vaporul, când marinarii şi puşcaşii marini s-au refugiat în Guam, luând cu asalt plajele insulei în timpul celui de-al doilea război mondial. Ei bine, astăzi, poți alege o croazieră de lux care să te transporte până pe plajele din Guam. Însă costurile sunt mari în comparație cu avionul. Costul unei croaziere începe de la 2.000 de dolari, iar un bilet de avion costă minimim1500 de euro.

Sashimi și temperaturi constante

Și, cum să nu îți placă când ai climat maritim tropical, cu temperaturi constante, și o mâncare tradițională cu fructe de mare? Rezervația naturală Guam National Wildlife Refuge este principala atracție pentru turști, fiind bogată în faună și floră marină pe cale de dispariție. Bucătăria este bogată în fructe de mare, homari, caracatițe și pești. Rețetele sunt simple, animalele marine fiind coapte sau prăjite și servite cu legume și fructe exotice.

Cel mai recunoscut preparat tradițional este Sashimi, compus din pește (somon sau ton), congelat și tăiat felii subțiri, care se amenstecă cu felii de morcov, ardei iute și stropit cu ulei de arahide, susan, sos de soia și zeamă de lămâie. Bucătăria guameză este, de fapt, un amestec al bucătăriilor japoneze, coreene și tailandeze.

Oferă o îmbinare de gusturi și tradiții, care satisfac fără doar și poate cerințele oricărui gurmand. Iar dacă mai punem la socoteală peisajele și unicitatea zonei, atunci putem declara oficial că Insula Guam este destinația perfectă pentru toate categoriile de oameni... de la romanticii incurabili, până la iubitorii de adrenalină, doritori de necunoscut. Nu crezi?

Gina Rotaru

Foto: dxing.at-communication.com

Publicat in: septembrie 2012
Etichete pentru acest articol: Insula Guam, vacante exotice
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement