Live & Boat - Locuri fascinante de a trăi și naviga (foto)

Home « Turism « Trasee

Cui nu-i place să privească marea sau să audă valurile când se lovesc de mal? Este visul multora dintre noi, însă puțini sunt cei care își permit o casă pe coastă, la malul mării, sau măcar un yacht. Însă, dacă te afli printre norocoșii care pot aspira la astfel de lucruri, îți prezentăm care sunt cele mai fascinante locuiri din lume unde poți trăi și naviga. Am căutat locuri cu acces la civilizație, dar și cu liniștite, cu peisaje mirifice și cu imediată ieșire către apă. Iată ce am găsit:

Golful Mexic - orașul Destin din Florida

Destin este locația perfect poziționată pentru distracțiile acvatice din Golful Mexic. Situat în Panhandle, Florida, la jumătatea distanţei între Pensacola şi Panama City, Destin oferă activități distractive precum snorkeling, scuba diving și zone amenajate pentru pescuit. Are plaje cu nisip alb, o mulțime de restaurante și magazine de lux. Un adevărat paradis al marinarilor începători, dar și a celor experimentați, care pot avea parte de aventură în estul Golfului Mexic, unde vântul puternic și valurile te umplu cu adrenalină.

Oceanul Atlantic - Long Island, New York

100 km lungime, 20 km lăţime şi înconjurată de apă - este insula ideală pentru o plimbare romantică și intimă pe mare. Casele aflate pe golfurile liniștite au deschidere spre ocean, iar priveliștea este uluitoare. Există porturi de agrement care fac legătura între orașe și insule, iar malul sudic este recunoscut mondial pentru plajele spectaculoase atinse de apele oceanului. Pe coasta nordică, de-a lungul Long Island Sound, castelele şi conacele se zăresc de la depărtare, iar insula „The Hamptons“ este cunoscută sub numele de „Hollywood East“ de vedetele care dețin proprietăți în această zonă.

Oceanul Pacific - Newport, Oregon

Ai simţit vreodată că te regăsești printre iubitorii de apă? Atunci Newport, Oregon, este locul în care cu siguranță ai vrea să trăiești. Principalele atracții în Newport sunt pescuitul comercial şi sportiv, transportul maritim și turismul. Vizitatorii pot explora acvarii, muzee istorice, plimbări cu ambarcațiuni de lux, beachcombing (căutarea diverselor obiecte pierdute prin nisipul de pe plajă) şi whale watching (observarea balenelor). Iar dacă alegi plimbarea pe ocean, vei experimenta senzații tari datorită mareei și a curențilror puternici.

Chickamauga Lake - Chattanooga, Tennessee

Nu ai prefera o plimbare cu barca pe apele unui râu curgător sau pe un lac liniştit? Dacă treceți prin Chattanooga, Tennessee, asta veți experimenta. Lacul Chickamauga are o lungime de aproape 60 de mile și este adorat de marinari. Mai ales partea sudică a lacului, perfectă pentru navigație, datorită curenților de aer domoli. Pe Lacul Chickamauga există rampe de lansare pentru pasionații de skijet şi echitație de agrement. De asemenea, veți găsi trei pavilioane pentru picnic, care se întind pe o suprafață de 353 de hectare.

Iar acestea sunt doar câteva dintre minunile lumii unde poți trăi și naviga, care ne-au fascinat pe noi. Voi în ce colțuri ale lumii visați să ajungeți?

Autor: Gina Rotaru

Surse foto: boatingmag.com/ discovernewport.com/ lakelubbers.com

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement