Magia Coastei Dalmației

Home « Turism « Trasee

Coasta dalmată păstrează încă aspectul virgin al celor 1000 de insule care aparțin Croației și reușește astfel să se diferențieze de cele mai populare croaziere din Europa: peisajul este caracterizat de munți ascuțiți, sate pictate în roșu și alb cu pâlcuri de pini, iar plaja strălucește de la pietrele albe aflate în lumina soarelui. În ce constă magia Coastei Dalmației? Echipa Nautica Magazine a descifrat „misterele“ pentru dumneavoastră!

Dalmația este regiunea de pe coasta de est a Mării Adriatice, situată între Zadar și Istria, la nord, și Dubrovnik, la sud. De-a lungul coastei, orașele medievale cu influențe venețiene încântă turiștii de pretutindeni.

Există un puternic contrast între zonele aride din interiorul Dalmației și vegetația de pe malul mării care reflectă personalitatea regiunii - pe de o parte orașele de pe coastă și insulele s-au bucurat de o civilizație mediteraneană, iar zonele mai puțin populate s-au descurcat cu greu în aceste zone aride.

Ce oferă coasta dalmată? Toate acele ingrediente necesare unei vacanțe perfecte: prețuri accesibile, servicii de înaltă calitate, unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa, clădiri, cetăți și fortărețe păstrate în stare funcțională de secole, toate într-un decor de Ev Mediu.

Perioada optimă de vizitare este din mai până în septembrie, iar specialiștii recomandă să evitați luna august dacă nu sunteți mari amatori de aglomerație.

Între cele 1000 de insule ale coastei dalmate vă puteți plimba cu feribotul, puteți naviga pe cont propriu sau cu un căpitan angajat. Dacă navigați singuri, insulele Kornati sunt considerate cea mai bună variantă pentru sailorii începători. Pentru a naviga în apele croate, este nevoie de o „vignetă“ specială care trebuie afișată în permanență. Bineînțeles, permisul de navigator este nelipsit.

Nautica Magazine vă propune următorul traseu pe Coasta Dalmației: Brela - plaja cu brazi, Baska Voda - plaja de vis a Mării Adriatice și Insula Hvar - cea mai însorită insulă a Croației. Pornim la drum în materialul Coasta Dalmației în trei locații de vis!

Autor: Oana Vasiliu

Sursa foto: dreamstravel.ro

 


 

Publicat in: iunie 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement